Provozní doba: Po-Pá 8 - 15 hod   Infolinka: 777 283 009   E-mail: info(a)esel.cz   Adresa: Kutnohorská 678, 281 63 Kostelec nad Č. lesy

děláme svět lepším

binder

Energie z biomasy


Zpětné volání
 
Rychlá objednávka ZBOŽÍ nebo SLUŽBY

Provozní doba: Po - Pá 8 - 15 hod
Infolinka: 777 283 009
E-mail: info(a)esel.cz
Adresa: Kutnohorská 678
281 63, Kostelec nad Č. lesy

208. Den otevřených dveří
se bude konat v Kostelci nad Černými lesy dne 13. 12. 2020 od 9 do 13 hod.

207. Den otevřených dveří
se bude konat v Týně nad Bečvou dne 8. 11. 2020 od 9 do 13 hod.

206. Den otevřených dveří
se bude konat v Kostelci nad Černými lesy dne 8. 11. 2020 od 9 do 13 hod.

205. Den otevřených dveří
se bude konat v Kostelci nad Černými lesy dne 11. 10. 2020 od 9 do 13 hod.

204. Den otevřených dveří
se bude konat v Týně nad Bečvou dne 13. 9. 2020 od 9 do 13 hod.

archiv aktualit »


Napsali o Binderu



   Chefetage: Binder z Bärnbachu ve světě zatápí
Kleine Zeitung, 09/2010 

Studenými nohami ať trpí jiní. Strojař Binder se sídlem v Bärnbachu (okres Voitsberg) už mnohé konkurenty předčil. Binder vyrábí kotle na vytápění pomocí biomasy. 
Biomasou je pro techniky z Bärnbachu mnohé: od sloní trávy přes štěpku, vrbové proutí až ke slupkám z kakaových bobů, se kterými Josef Zotter komponuje své čokolády Premium, informuje šéf firmy Josef Binder. 
Za 25 let dodal Binder více jak 3000 kotlů do celého světa. Také proto, že úzce spolupracuje s vývojovými a vzdělávacími zařízeními jako např. TU Graz nebo odbornou vysokou školou Campus 02. Až 80 procent kotlů se exportuje. 
Vedoucí prodeje Philipp Sauer tak nejednou cestuje mezi sněhem pokrytými horskými masivy v Patagonii (v čilském regionu sousedícím s Antarktidou) a Novým Zélandem, Kanadou nebo polovinou Evropy. 
Projekt, na který jsou Binder a jeho zástupce, jako ředitel společnosti, Josef Strohmeier hrdí, je Nový Zéland, kde byly školy vybaveny „vůbec prvními zařízeními na spalování biomasy na Novém Zélandě“ doplňuje Strohmeier. 
Binder však chce ještě více. Ve Velké Británii je vedoucí firmou na trhu, rozšiřování je v anglicky mluvících oblastech hnáno kupředu, buduje se trh v USA. 
Binder opět sází na potenciál. Tamní prodejci jsou zaměřeni na zařízení nadměrných velikostí, „s rozsahem výkonu od 150 kilowatt (deset rodinných domů) do 8000 kilowatt tak nacházíme hodně prostoru“, říká Binder. 

Světová obchodní síť se právě vytváří.

Krize Bindera zasáhla, „trh se nezhroutil, ale zpomalil se“, míní Strohmeier. Obraty klesly z dvanácti na devět miliónů euro, obchody se táhly „jako žvýkačka“, vzpomíná Binder. Již tři měsíce se situace prudce zlepšuje. To se ukazuje také na počtu zaměstnanců, kterých je 120, minulý týden byli přijati tři noví.

Autor: Hellfried Semler (Kleine Zeitung)

 



   Prověřené know-how pro Kanadu 
Neues Land 04/2010 

Kanada investuje do budoucnosti a podporuje projekty v oblasti ekologických technologií, obnovitelných zdrojů energie s důrazem na úspory. Energetická politika vlády je zaměřena na ochranu životního prostředí a podporuje získávání energie s využitím prostředků z kanadských lesů.

Odborné znalosti v oblasti těchto technologií nejsou v jejich vlastní zemi k dispozici, a proto Kanada používá know-how z Rakouska. Toto je příležitost pro expanzi firmy Binder, výrobce spalování biomasy z Bärnbachu, který se prezentoval koncem března i na Globe 2010 - veletrhu ekologických technologií ve Vancouveru. Rakouská společnost je již v Kanadě dlouho známa. Již několik let firma Binder úspěšně instaluje mnoho topných systémů i v Severní Americe, včetně projektu "Sunny Side Green House". Zde je veký skleník o ploše 57.000 m² který je ohříván technologií Binder. Požadované teplo poskytuje kotel o výkonu 6.000 kW na dřevní štěpku a piliny. Využití biomasy přináší úsporu v podobě ušetřných více než 1,5 milionu litrů topného oleje a snížení emisí CO2 o 4500 t.

Kromě nových trhů na Západě funguje od března roku 2010 firma pod novým vedením. Po 27 letech průkopnické práce ve stavbě zařízení na biomasu předal pan Josef Binder vedení do rukou svého syna, Dipl.-Ing. Josefa Bindera. I on sleduje nejlepší obchodní cíle a pokračuje ve vývoji inovativnivních topných systémů s nejvyšší energetickou účinností a snadným používáním.

 

 


   „Inovace“ - kouzelné slovo v dobách krize

Země potřebuje lidi, kteří se nenechají zdolat, lidi, kteří udávají směr. Binderové z Bärnbachu v západním Štýrsku jsou takového rázu: Se svou specializací na kotle na spalování biomasy nechávájí konkurenci daleko za sebou.

Lahodné čokolády Zott zná každé dítě. Ale určitě nevíte, že bychom se bez společnosti Binder GmbH – přinejmenším s ohledem na vynikající kvalitu – asi museli tmavé pochoutky vzdát!
Ukázková společnost z Bärnbachu totiž vyvinula veliký kotel „plněný“ štěpkou a kakaovými slupkami a tím přispěla ke sladkému úspěchu.

Inovativní obyvatele Štýrska tak rychle nikdo v oblasti spalování biomasy nenapodobí! 
Od roku 1984, kdy byla založena strojírenská a obchodní společnost Maschinenbau und Handels GesmbH, vyvíjí rodina Binderů (ředitelem firmy je Josef senior) pro průmysl a dodavatele tepla topné a parní kotle. A je přitom na mimořádně dobré cestě. V minulých letech bylo možné zdvojnásobit počet zaměstnanců na 130, světová „peletová krize“ je mezitím téměř překonána, obrat má být letos katapultován na beznála 13 miliónů euro. 
„Nálada v oboru je celkově pozitivní“, nepozoruje Josef Binder naštěstí nic o krizi, „kvůli vysokým cenám fosilních paliv je obnovitelná energie nyní velmi žádaná. Také zahraničí je již bedlivější vůči vychytralým společnostem.“

Na míru exportu 85 procent se nechá hledět. Především jinak tolik chladní Britové se mohou bílo-zelenými teplovzdušnými systémy ohřát: Topné zařízení v gigantickém „Projektu Eden“ v jihoanglickém Cornwallu (zahradní ráj vytvořený lidskou rukou s největším skleníkem na světě) pochází ze západního Štýrska.

„Rozhodnutí vést náš rodinný podnik trvalým růstem ke středně velkému podniku a odpovídajícím způsobem investovat je v době jako je tato k nezaplacení“, raduje se Josef Binder z prudkého vzestupu. „Na následující rok hledíme pozitivně.“ 

 


  
BINDER čelí krizi pomocí inovace
 
Kurier 09/2009

Rodinný podnik Binder vzdoruje krizi pomocí inovace a know-how. Výrobce kotlů ze západního Štýrska exportuje zařízení na spalování biomasy do celého světa. Referenční seznam je stále delší. Krása se silou z Bärnbachu: Kosmetický koncern L'Oreal instaloval pro svoji továrnu v Burgos, Španělsko, kotel o výkonu 500 kW. Cílem firmy je snížit emise do roku 2015 na minimum. Další zakázky L'Oreal na sebe nenechají dlouho čekat

Největší zahradní dům na světě
Ctižádostivý projekt zahradní podívané "Eden" v Anglii je rovněž vytápěn pomocí štýrské inovace. 
"Dodali jsme pět pilotních zařízení pro školy na Novém Zélandě ", informuje ředitel společnosti Josef Binder – a počítá s následnými zakázkami. Kontejnerová zařízení jsou žádaná: Pelety nebo štěpka se uskladní v bunkru, pomocí šnekového dopravníku se přisunuje do spalovací komory, kontrolovaně je přiváděn spalovací vzduch. Biomasa se téměř zcela spálí za současného regulování sondou a energie se výměníkem tepla převede do vody. Spaliny jsou čištěny speciálním filtrem.

Konopí a kakao
Předmětem nepřetržitého bádání je, jak efektivně spalovat konopí, zbytky z výroby sirupů, zbytky kakaových bobů a slámu. Také se zkusmo spaluje rychle rostoucí dřevo jako topol a vrba. Úspěch nezajistí jen tučné přírůstky. 
"V minulém roce činil náš obrat 14 milionů euro", vysvětluje Josef Binder zvýšení obratu o 20 procent ve srovnání s rokem 2007. Počet zaměstnanců byl zvýšen na 130, relevantní pro vyhladovělý západoštýrský trh práce. Zejména mládež získává perspektivy. 
"Na našem pracovišti vzděláváme nyní 70 učňů, především v oblastech kovo a elektro-průmyslu, celkem pro šest pracovních oborů." Osm provozů posílá své učně k Binderovi do továren.

 


  
BINDER  |  Vánoční oslava v rámci benefiční akce 2008
 
NEWS 

Tradičně jako každý rok na Vánoce předá firma BINDER peněžní dar. Starosta Franz Schriebl a zaměstnanci obce Rosental úspěšně našli příjemce. Volba padla na rodinu Schubitz, jejíž syn Simon přišel na svět 8.května 2008 s těžkým postižením a od té doby je umístěn v nemocnici.
„Pro nás je to velká radost, že můžeme pomoci rodině Schubitz“, září ředitel společnosti Josef Binder senior.

Tak i tento rok na firemní vánoční oslavě nakoupili zaměstnanci firmy „dárky“ od našich dodavatelů. Celkový výtěžek 400 euro byl ředitelstvím firmy zdvojnásoben a rodině tak mohla být s potěšením předána částka 800 euro.
Přejeme rodině touto cestou do její společné bodoucnosti ještě jednou jen to nejlepší.

 


  
Západoštýrský výrobce kotlů Binder vytápí novozélandské školy
 
Kleinen Zeitung, 11/2008

Západoštýrský výrobce kotlů Binder GmbH dodá velkou část spalovacích kotlů pro pilotní projekt novozélandské vlády, který předpokládá nahrazení topných zařízení ve školách a přechod od uhlí ke spalování biomasy. To sdělila společnost v pondělí. Hodnota zakázky na šest kotlů činí okolo 500.000 euro. Jestliže se technologie osvědčí, mohly by následovat zakázky v milionech euro.

Pro "Renewable Heating for Schools" dodají rakouské firmy sedm nebo deset vybraných kotlů na spalování biomasy. Šest zařízení vyrobí firma Binder v Bärnbachu v západoštýrském okrese Voitsberg. Zbývající tři kotle dodají dva novozélandští prodejci a jedna společnost v Bavorsku. 
Pilotní projekt ministerstva školství a průmyslu představuje pro třicet zvolených škol přechod na teplo ze štěpky a pelet. Zkušenosti a poznatky by pak měly přispět k rozšíření využití obnovitelných zdrojů. Ať si teď Nový Zéland vybuduje vlastní výrobu pelet, míní Heinrich Schönmaier z firmy Binder GmbH.

Dvě třetiny všech škol
Asi osmset a tedy téměř dvě třetiny všech veřejných škol je ještě vytápěno zastaralým kotlem na uhlí, které jsou v rozporu s nedávno schválenou národní směrnicí pro udržení čistoty ovzduší. 
Kotle dodané firmou Binder - jeden místní zástupce seznámený s technologií převezme uvedení do provozu a servisní podporu - se nacházejí svým výkonem v rozsahu od 150 do 650 kW. Montáž bude zahájena před topnou sezónou na ostrově v Jižním Pacifiku, pokračovat by se mělo v únoru. Tak by měl již brzy např. kotel na spalování štěpky zásobovat ekologickým teplem Golden Bay High School v Takaka na Jižním ostrově - stojící na okraji druhého národního parku.

Kompletní nabídka
Západoštýrská firma Binder je dodavatelem s kompletní nabídkou plánování, výroby a instalace automatických kotlů na spalování biomasy o výkonu od 100 do 10.000 kW. 
Pro vytápění nebo výrobu procesního tepla lze dodat teplovodní, parní nebo teplovzdušné systémy na výhradně obnovitelné palivo. Dodáno bylo celosvětově již přes 3.000 zařízení, společnost zaměstnává ve dvou provozovnách v Bärnbachu kolem 130 pracovníků. Mezi zákazníky patří mimo jiných i čokoládovna východoštýrského výrobce Josefa Zottera.

 


  
Otevření nové výrobní haly a pokusného centra

(září 2008) 

Firma BINDER měla ke slavení hned tři důvody: dokončení nové výrobní haly, otevření pokusného centra a 25-tileté firemní jubileum. 

S rozšířením o 2300 m2 byla výrobní plocha téměř ztrojnásobena. Tím rodinná společnost (vedle ředitele společnosti Josefa Bindera jsou účastníky ještě manželka Stefanie, syn Josef a bratr Johannes) reaguje na stoupající poptávku po kotlích na spalování biomasy v průmyslu. 
„Jen v posledních čtyřech letech jsme zdvojnásobili obrat a počet zaměstnanců při podílu exportu 85 procent", zdůraznil Josef Binder ve svém ohlédnutí na 25 úspěšných let existence firmy. 
Dnes Josef Binder zaměstnává 130 pracovníků v Bärnbachu a kolem 40 dalších v zahraničních obchodních a servisních organizacích. Případnému nedostatku odborníků čelí BINDER pomocí nového vzdělávacího centra, kde se 26 mladistvých vyučuje řemeslu. Navíc se dalších 50 mladistvých a dospělých vzdělává v rámci kvalifikačních projektů.

Nové vývojové centrum
Aby firma dále posílila pozici na trhu průmyslových zařízení, sází na kotlové systémy na spalování Miscanthu nebo vrby, které lze pěstovat na plochách ležících ladem. V novém vývojovém centru mají být kotle optimalizovány na tato rychle rostoucí paliva. Rovněž je naplánováno kombinované získávání el. energie a tepla ve střední oblasti výkonu.

Zdařilá oslava a velký nával na Den otevřených dveří
Početní vážení hosté z politiky a průmyslu gratulovali majitelům a zaměstnancům ke třem příležitostem. V pozdravných projech prezidenta zemského sněmu Schrittwiesera, zemského rady Buchmanna, předsedkyně Klubu zelených Lechner-Sonnekové a starostů Meixnera a Kienzera byl podtržen význam společnosti jako expandujícího zaměstnavatele v regionu a oceněny výkony jako vzdělávacího podniku i nasazení pro obnovitelnou energii obyvatelstvu.

 



   Čtěte dále:  Proč vy a my?


copyright © esel – 2008